top of page

VEELGESTELDEVRAGEN

Lucho Dillitos Benelux

Italian rider Damiano Cunego after winning Giro d'Italia 2004. 

Photo by Luca Bettini

Lucho Dillitos Benelux
Lucho Dillitos Benelux

Zijn het Lucho Dillitos of Bocadillos?

 

Lucho Dillitos is de merknaam voor onze Colombiaanse bocadillo. Bocadillo betekent niet minder dan ‘sandwich’ in het Spaans. In het Colombiaans refereert het echter naar een smakelijke blok guava pastei. Deze bocadillo’s zijn de traditionele energy bars in dit Zuid-Amerikaanse land sedert vele generaties. Lucho Dillitos worden gefabriceerd in Colombia, zonder additieven, smaakstoffen of bewaarmiddelen.

 

Is dit product geschikt voor vegetariërs of veganisten?

 

Absoluut! Ons gamma bocadillo's kent 3 smaken en slechts 4 ingrediënten. Guava en suiker zit in elke soort en degene met framboos bevat daarbovenop ook framboos en degene met koffie bevat koffie.

 

Ik heb een ernstige allergie voor noten. Is het veilig voor mij om Bocadillo’s te eten?

 

Onze Bocadillo's bevatten geen noten maar worden wel gemaakt op een locatie waar ook noten verwerkt worden. Hoewel het onwaarschijnlijk is, kunnen we geen uitsluitende garantie geven dat ze geen sporen van noten bevatten.

 

Kan / mag ik het blad opeten?

 

We raden het niet aan maar in theorie zal je hiervan geen schadelijke effecten ondervinden. 

 

Zullen ze smelten in mijn zakken?

 

Onze testmarkt was Hongkong. Hier zijn de temperaturen vaak over 30ºC en de luchtvochtigheid 90%. Zelfs als het bladomhulsel een beetje vochtig wordt, blijft de Bocadillo intact.

 

Hoe lang zijn ze houdbaar?

 

Lucho Dillitos zijn an sich ingemaakte vruchten, zoals jam. Ze worden normaliter niet slecht bij bewaring in normale omstandigheden. Op de verpakking plaatsen we als vervaldatum 1 jaar na productiedatum. Ze zijn echter eetbaar na deze datum. Naarmate ze ouder worden zullen ze wat verharden en uitdrogen. Om de versheid en zachtheid van jouw bocadillo zo lang mogelijk te behouden raden we aan ze in een luchtdichte container te verpakken. 

Worden ze nog gebruikt in professionele sport?

Allicht veel meer dan men zou verwachten. Damiano Cunego loofde na zijn legendarische overwinning in de Giro d'Italia van 2004 het gebruik van "Colombiaans fruit".

bottom of page