top of page
Lucho Dillitos Benelux
Lucho Dillitos

HET

VERHAAL

Ricardo Ovalle Lucho Dillitos

Colombian rider Ricardo Ovalle being fed bocadillo during the Vuelta a Colombia in the early 60’s. Photo by Horacio Gil Ochoa 

Luis Lucho Herrera Lucho Dillitos

Bocadillos zijn Colombiaanse originele energie bars. Colombiaanse fietsers nemen reeds generaties lang 1 of meerdere bocadillos mee in hun uitrusting alvorens te vertrekken op een fietstocht. Dankzij Lucho Dillitos™ kunt u nu ook genieten van de heerlijke smaak van deze natuurlijke energiebron. Een bar en gel gerold in één, bocadillo is een solide blok van heerlijke Guave pasta die droog aanvoelt maar onmiddellijk smelt in de mond. Elk blok is een natuurlijke smakelijke bron van energie, de blokken zijn klein en vlot weg te steken, ze smelten niet en kleven niet aan elkaar. Er zijn slechts 2 ingrediënten in Lucho Dillitos klassieke bocadillo , beide zijn 100% natuurlijk, Guave (85%) en suiker (15%). Niets anders geen toevoegingen, geen bewaarmiddelen of aroma’s. Zelfs de afzonderlijke verpakking is natuurlijk, Lucho Dillitos bocadillo is verpakt in een biologisch afbreekbaar gedroogd blad!

Het belangrijkste ingrediënt van Lucho Dillitos bocadillo is Guave, door vele beschouwd als een super fruit, boordevol vitaminen en mineralen maar ook als grote bron van natuurlijke energie.

 

Lucho Dillitos zijn niet uitsluitend voor wielrenners, ze zijn geschikt voor elk type atleet. Ze worden gebruikt door onder meer triatleten, trail runners, klimmers, wandelaars, kayakers en surfers.

 

In de vroege jaren 80 verschenen Colombiaanse wielrenners voor het eerst op het wereldtoneel met teams die deelnamen aan de Tour de France en andere grote Europese races. Ze reden met een "bocadillo" in hun zakken en dat werd een symbool van de vasthoudendheid en de koppigheid die Colombiaanse fietsers voortbewogen om de allerbeste wielrenners te worden. Er was één wielrenner die opviel - Luis "Lucho" Herrera. In 1985 werd hij de eerste renner uit een niet-Europees land die de beroemde bolletjestrui in de Tour de France won, een overwinning die hij twee jaar later herhaalde. Ook in 1987, toen hij de Ronde van Spanje won, was hij de eerste Zuid-Amerikaan die een grand tour won. Tegen de tijd dat hij met pensioen ging, behoorde hij ook, samen met de Spanjaard Federico Bahamontes, tot het groepje van slechts twee renners die de "King of the Mountains"-trui won in alle 3 grand tours.Toen we ons merk van bocadillo oprichtten, was het voor ons een vanzelfsprekende keuze om deze geschiedenis te vieren door het merk Lucho Dillitos (kleine Lucho's) te noemen ter ere van Lucho Herrera en zijn baanbrekende prestaties.Colombiaanse wielrenners staan weer op de voorgrond in de wielerwereld en ze winnen grote rondes en andere grote wedstrijden in de wereld en ze worden nog steeds aangedreven door bocadillo! Het geheim is eindelijk gekend. 

 

Met trots vertegenwoordigd in de Benelux door Nutrisport.

Lucho Dillitos Benelux
Lucho Dillitos Benelux Nutri-sport
Lucho Dillitos Benelux
Lucho Dillitos Benelux
Lucho Dillitos
Lucho Dillitos Benelux
bottom of page